Le Castellet este comuna unde se va desfășura cea de a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

În Le Castellet se va organiza cel de al 12-lea Grand Prix al sezonului, marcând cea de a 17-a ediție în care Marele Premiu al Franței va avea loc pe circuitul Paul Ricard.

Amplasarea și originea comunei

Le Castellet este o comună din departamentul Var, situată în regiunea Provence-Alpes-Côte d’Azur, în partea de sud-est a țării, în nord-vestul orașului Toulon, lângă La Cadière-d’Azur și Le Beausset. Aceasta constă dintr-un sat feudal amplasat în vârful unui deal, ce veghează podgoriile de viță de vie ce se află în jurul comunei Le Castellet. Satul este membru al Denumirii de Origine Controlată Côtes de Provence din Bandol.

Atracțiile și divertismentul din Le Castellet

Comuna este situată în regiunea Provence, faimoasă pentru aspectul pitoresc specific zonei, cu piațete mici împânzite cu case vechi ce au fost restaurate cu măestrie pentru a păstra amintirea vremurilor apuse.

Domaine Lou Capelan este un domeniu de 40 de hectare ce poate fi vizitat. Din 1992, familia Silvestri are în grijă podgoria și lucrează la aceasta pentru a produce vinuri calitative și accesibile, ce poartă AOP Bandol și IGP Var. Domeniul oferă un tur în care este prezentat întregul proces de producție al vinului și sesiuni de degustat. Altă podgorie ce deservește ca atracție a zonei este Domaine de la Begude, o podgorie ce se întinde pe 17 hectare și este recunoscut drept etalonul AOP Bandol. Aceasta poate fi vizitată în intregime, de la locul unde este produs vinul, până la beciul capelei din secolul 10 unde este ținut acesta.

Share:

administrator

Inginer în formare care a descoperit pasiunea pentru Formula 1 în timpul pandemiei de coronavirus. Visează să facă parte din Marele Circ în viitor, iar proiectul Parc Ferme România este primul său pas în carieră. Marele Premiu de la Sakhir din 2020 l-a ținut cu sufletul la gură și a fost cursa pe care nu o va uita niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *