În weekend-ul 22-24 iulie se va disputa al doisprezecelea Grand Prix din sezonul 2022 al Formulei 1, iar cursa va avea loc pe Circuitul Paul Ricard din Le Castellet.

În penultimul weekend din luna iulie se va desfășura una dintre cele mai vechi curse de automobilism din lume, cunoscută ca și primul grand prix din istorie sau, după numele complet, “F1 Lenovo Grand Prix de France”. Marele Premiu a fost dominat de Scuderia din Maranello, obținând 17 victorii în cele 89 de ediții organizate. Numărul record de opt victorii este deținut de cel mai reprezentativ pilot al celor de la Ferrari, septuplul campion mondial, Michael Schumacher.

Informații despre Circuitul Paul Ricard din Franța

Țara lui Napoleon se pregătește pentru al 90-lea Mare Premiu organizat în Franța, iar cursa va fi organizată pe circuitul din Le Castellet, care a mai găzduit 23 de grand prix-uri în trecut.

Circuitul Paul Ricard a fost inaugurat în luna iunie a anului 1969, iar în anul 1971 s-a desfășurat, în premieră, prima cursă de Formula 1, câștigată de Jackie Stewart. În raportul din anul 2021 al Federației Internaționale de Automobilism, pista din Le Castellet a fost considerată a 2-a cea mai rezistentă din lume, la egalitate cu Circuitul Barcelona din Catalunya. Primul loc a fost ocupat de Circuitul Mugello din Toscana.

Cum arată Circuitul Paul Ricard din Franța

Lungimea pistei este de 5.842 km, iar cursa din Marele Circ are un total de 309.69 km. Astfel, cei 20 de piloți prezenți în Formula 1 trebuie să parcurgă 53 de ture în Marele Premiu al Franței. Tribunele permit intrarea a 90.000 de spectatori.

Recordul pe pista din regiunea VAR din Franța este deținut de cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, stabilit în anul 2019, penultimul său sezonul la Scuderia Ferrari.

Strategia anvelopelor pentru Marele Premiu al Franței

Paul Ricard este un circuit destul de echilibrat, unde există puțin din toate. În Le Castellet Formula 1 va avea parte de viraje rapide și linii drepte, dar și porțiuni mai lente și mai tehnice. “La Vie en White, Yellow and Red” este mesajul cu care Pirelli revine în Franța

Compoziția C2 Zero White Hard, C3 Zero Yellow Medium și C4 Zero Red Soft au fost selectate pentru a șaptea cursă din acest sezon.

Când și unde se poate vedea Marele Premiu al Franței în România

Marele Premiu de pe Circuitul Silverstone va fi transmis de trei posturi TV din România: Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. Acesta este programul TV pentru cursa din Franța:

Antrenament 1 – Vineri, 22 iulie, 15:00-16:00
Antrenament 2 – Vineri, 22 iulie, 18:00-19:00
Antrenament 3 – Sâmbătă, 23 iulie, 14:00-15:00
Calificări – Sâmbătă, 23 iulie, 17:00
Cursă – Duminică, 24 iulie, 16:00
Share:

administrator

Simpatizează cu McLaren din sezonul în care Sir Lewis Hamilton câștiga primul titlu de campion mondial. După o scurtă perioadă petrecută la Fanatik și sute de articole scrise la Gazeta Sporturilor, a decis să revină în presă și să se axeze exclusiv pe Formula 1. Emoțiile din ultimul tur de la Abu Dhabi 2021 nu le-a avut nici când a susținut bacalaureatul sau examenul de admitere la facultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *