Charles Leclerc a triumfat pe Red Bull Ring și a câștigat Marele Premiu al Austriei din anul 2022.

303.000 de spectatori au fost prezenți pe circuitul austriac inaugurat în anul 1969, iar portocaliul mecanic a dominat gradenele de pe Red Bull Ring. Max Verstappen a plecat din pole position, iar campionul en-titre din Țările de Jos a fost susținut masiv în timpul Marelui Premiu de la Spielberg.

Ferrari, triumf în casa Red Bull

Max Verstappen s-a simțit la Spielberg ca în Țările de Jos, dar Charles Leclerc a reușit să triumfe pe circuitul de casă al celor de la Red Bull. De la Marele Premiu al Australiei nu a mai câștigat o cursă și de la cursa inaugurală din Miami nu a mai urcat pe treptele podiumului.

Monegascul de la Scuderia din Maranello a obținut a treia victorie din acest sezon și lupta la titlu mondial încă este deschisă.

Abandonuri pentru liderii din clasamentul constructorilor

Sergio Perez a abandonat timpuriu după un incident cu George Russell care a afectat monopostul Red Bull, iar Carlos Sainz Jr. se lupta pentru a doua poziție, însă bolidul cu numărul 55 al căluțului cabrat a luat foc cu 14 ture înainte de finalul cursei din Austria.

Lewis Hamilton, din nou pe podium

Lewis Hamilton a ajuns la a treia prezență consecutivă pe podium după ce s-a clasat pe ultima treaptă, în timp ce Max Verstappen a fost la mai puțin de două secunde distanță de victorie.

Punctul pentru fastest lap merge tot la campionul en-titre, în timp ce Mercedes punctează și cu George Russell care s-a clasat pe a patra poziție.

Haas, din nou în puncte

Haas nu mai este o surpriză și devine o certitudine, iar Mick Schumacher și Kevin Magnussen punctează din nou. Fiul septuplului campion mondial s-a clasat pe șase, în timp ce K-Mag a terminat pe poziția a 8-a.

Share:

administrator

Simpatizează cu McLaren din sezonul în care Sir Lewis Hamilton câștiga primul titlu de campion mondial. După o scurtă perioadă petrecută la Fanatik și sute de articole scrise la Gazeta Sporturilor, a decis să revină în presă și să se axeze exclusiv pe Formula 1. Emoțiile din ultimul tur de la Abu Dhabi 2021 nu le-a avut nici când a susținut bacalaureatul sau examenul de admitere la facultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *