Max Verstappen va pleca din pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu al Austriei.

Max Verstappen s-a impus pe circuitul Red Bull Ring din Spielberg cu un timp de 1:04.984 și a obținut cel de al 16-lea pole position al carierei sale. Piloții ce vor ocupa primele două linii alături de „Super Max” sunt: Charles Leclerc, Carlos Sainz Jr. și Sergio Perez.

Dublă eliminare Aston Martin în Q1

Prima sesiune de calificări a fost una dezamagitoare pentru echipa Aston Martin, cei doi piloți calificându-se pe locurile 17, ocupat de către Lance Stroll, și 20 ocupat de către Sebastian Vettel. Turul cronometrat al cvadruplului campion mondial a fost anulat din cauza încălcării limitelor pistei în virajul 1.

Restul de 3 piloți ce au avut parte de o sesiune deloc ideală au fost Daniel Ricciardo, Zhou Guanyu și Nicholas Latifi.

Dublă eliminare AlphaTauri în Q2

În cea de a doua sesiune de calificări, cei doi piloți ai echipei AlphaTauri ratează Q3-ul. Yuki Tsunoda s-a calificat pe locul al 14-lea, iar Pierre Gasly pe locul 11, la o distanță de 10 milisecunde de următorul concurent de pe grilă.

O altă dezamăgire are loc în Q2, Lando Norris calificându-se pe locul al 15-lea. Britanicul de la McLaren a comunicat echipei prin intermediul sistemului radio: „Îmi este frică să frânez”, arătând lipsa de încredere ale juniorului în monopostul MCL36. Ceilalți 2 piloți ce nu au trecut în Q3 sunt Valtteri Bottas și Alexander Albon.

Cei doi piloți Mercedes declanșează steagurile roșii

Primul steag roșu al sesiunii de calificări a Marelui Premiu al Austriei a fost declanșat în Q3 la minutul 5:29 de către Lewis Hamilton. Septuplul campion mondial a derapat la ieșirea din virajul 7 și intrat în parapet, avariând porțiunea din dreapta față a monopostului.

Cea de a treia sesiune de calificări a fost reluată 6:05, ora locală, dar a fost întreruptă brusc de către declanșarea unui al doilea steag roșu. George Russell a intrat tare în ultimul viraj și a pierdut controlul bolidului W13, rotindu-se și intrând în barieră.

Max Verstappen a obținut cel de al 16-lea pole position al carierei sale, iar ceilalți doi piloți ce au completat podiumul, Charles Leclerc și Carlos Sainz Jr., s-au clasat la 29 de miimi, respectiv 82 față de campionul en-titre.

Share:

administrator

Inginer în formare care a descoperit pasiunea pentru Formula 1 în timpul pandemiei de coronavirus. Visează să facă parte din Marele Circ în viitor, iar proiectul Parc Ferme România este primul său pas în carieră. Marele Premiu de la Sakhir din 2020 l-a ținut cu sufletul la gură și a fost cursa pe care nu o va uita niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *